1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Romige aspergesoep (slank recept)

Romige aspergesoep (slank recept)

  • Engels,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-01-2005

Ingrediënten 4 personen


  • 440 gram asperges uit pot of blik.
  • 375 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van tabletten).
  • 2 eetlepels vers geknipte bieslook. (bewaar wat voor garnering).
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst).
  • een snufje gemalen nootmuskaat.
  • 250 ml melk.
  • vers gemalen zwarte peper.
  • Eventueel wat yoghurt (of crème fraîse) voor garnering van deze soep.
  • 400 gram gekookte kip (optioneel)


Verder heb je nodig


Vergiet. Keukenmachine. Blender of staafmixer. Pan.


Romige aspergesoep
Romige aspergesoep
Romige aspergesoep (slank recept)

Laat de asperges uitlekken en vang het vocht op.

Laat de asperges uitlekken en vang het vocht op.
Romige aspergesoep (slank recept)

Snijd de asperges in stukjes.

Snijd de asperges in stukjes.
Romige aspergesoep (slank recept)

Doe de aspergestukjes,vocht, bouillon,en kruiden in de blender

Doe de aspergestukjes,vocht, bouillon,en kruiden in de blender
Romige aspergesoep (slank recept)

Giet alles over in een pan en breng aan de kook.

Giet alles over in een pan en breng aan de kook.
Romige aspergesoep (slank recept)

Voeg (als je het gebruikt) de kip toe.

Voeg (als je het gebruikt) de kip toe.

Snel gemaakt en erg lekker! Dit recept heb ik vertaald uit " The ultimate recipe collection" en je zal verbaasd zijn dat iets wat zo snel klaargemaakt is zo lekker kan zijn! Als een bonus na de calorierijke maanden dit is een leuk slankrecept! Vandaag (9 jan. 2012) Heb ik hem weer eens gemaakt maar nu met kip er in.
Ik heb de dag ervoor zelf kippenbouillon getrokken af laten koelen en daarna het gestolde vet eraf gehaald.
Ik heb het voor 2 personen gemaakt dus de ingrediënten door twee gedeeld. Verder heb ik kip toegevoegd van de bouten waar ik bouillon van heb getrokken. De pot asperges woog 660 gram het netto gewicht was 395 gram. Het hele recept is slecht krap 300 calorieën p.p. (met de kip)
Bij serveertips staat de link naar een lekkere kippenbouillon dit recept is vanPraline1 op Smulweb.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding

  • Laat de asperges uitlekken en bewaar 125 ml van het vocht
  • Snijd de asperges in stukjes.
  • Doe de aspergestukjes, aspergevocht, bouillon, bieslook, knoflook en de nootmuskaat in een Keukenmachine of blender.
  • Maal totdat alles glad is.

Bereidingswijze

  • Giet alles over in een pan en breng aan de kook.
  • Zodra het kookt zet je het gas laag en voeg de melk al roerend toe.
  • Voeg (als je het gebruikt) de kip toe.
  • Zet het gas hoger maar laat het niet meer koken!
  • Maak op smaak met versgemalen peper.

Serveertip

Serveer de soep in kommen of op borden, en als garnering kan je eventueel er wat yoghurt op gieten en snel met een vork/mes een kringetje trekken.
Strooi er wat versgeknipte bieslook over.
Ik heb dit keer geen yoghurt toegevoegd want met de kip er in staat dat niet leuk.
De soep smaakte heerlijk!
Ik maak die bouillon bijna hetzelfde als beschreven is (zie link) maar ik doe er ook wat witte en zwarte peperkorrels in.
Zelf getrokken bouillon is echt veel lekkerder dan een blokje en je kan het heel goed invriezen!
Heb je het niet gebruik dan gewoon een bouillonblokje.

Hier is de link

http://www.smulweb.nl/recepten/1370819/Kippenbouillon-basis

Bron

The Ultimate recipe collection



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top