1. Home
  2. Recepten
  3. Spruitjessoep met Baconkruimels

Spruitjessoep met Baconkruimels

Door: nariam

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2005

Ingrediënten 2 personen


1 sjalot
1/2 rode peper
stukjes citroengras(sereh)
stukje gemberwortel(1 cm)
400 gram spruitjes
1 aardappel
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1/2 liter bouillon(van tablet)
2 plakjes bacon
2 plakjes ham
3 takjes koriander


Verder heb je nodig


Rasp
knoflookpers
grote pan
Staafmixer of keukenmachine


Een recept dat ik graag wil bewaren om eens proberen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Snijd het pepertje in fijne reepjes, het citroengras in ringetjes en raps de gember.
maak de spruitjes schoon.
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Snijd de ham in blokjes.
Was de koriander en snijd hem klein.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de pan.
Fruit de sjalot>
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Bak het citroengras en de spruitjes enkele minuten mee.
Voeg de bouilon toe met de rode peper, gember en de blokjes aardappel.
Kook de spruitjes in 15 minuten gaar.
Bak de bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
Warm de soep weer door en roer er de ham door.
Garneer de soep met de verkuimelde bacon en de koriander

Serveertip

Een recept van het voedingscenrtum.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nariam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top