hollandse butterscotch bananas

  • Engels, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-01-2005

Heerlijke holandse variant op dit klassieke engelse recept. Ideaal na licht hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
- 1 banaan
- afhankelijk van de eetlust 2 of meer bolletjes vanille(room)ijs.
voor de saus:
- 25g bruine basterdsuiker
- 10g boter
- 1 eetlepel room
- 1 eetlepel bijenhoning of golden syrup
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan

Bereidingswijze

Doe de boter, suiker en honing samen in 1 pan en laat deze samensmelten tot een soort syroop (dit duurt ongeveer 10-15 minuten) op laag vuur.
Haal de pan van het vuur af en voeg de room toe aan de saus, roer de saus goed.
Pel de banaan en leg hem in zijn geheel op een bord en schep de bolletjes ijs ernaast. Schenk de saus over de banaan en het ijs heen.

Serveertip

Het ziet er mooi uit als de hele banaan goed bedekt is in de saus, maar dat het ijs er nog wit uit ziet. Ook kunnen er nootjes bovenop worden toegevoegd om het recept mooier te presenteren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 08-01-2005

MMMMMM...neem ik mee! Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten