1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Butterscotch
  5. hollandse butterscotch bananas

hollandse butterscotch bananas

  • Engels, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-01-2005

Ingrediënten 1 personen


- 1 banaan
- afhankelijk van de eetlust 2 of meer bolletjes vanille(room)ijs.
voor de saus:
- 25g bruine basterdsuiker
- 10g boter
- 1 eetlepel room
- 1 eetlepel bijenhoning of golden syrup


Verder heb je nodig


Pan


Heerlijke holandse variant op dit klassieke engelse recept. Ideaal na licht hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de boter, suiker en honing samen in 1 pan en laat deze samensmelten tot een soort syroop (dit duurt ongeveer 10-15 minuten) op laag vuur.
Haal de pan van het vuur af en voeg de room toe aan de saus, roer de saus goed.
Pel de banaan en leg hem in zijn geheel op een bord en schep de bolletjes ijs ernaast. Schenk de saus over de banaan en het ijs heen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Het ziet er mooi uit als de hele banaan goed bedekt is in de saus, maar dat het ijs er nog wit uit ziet. Ook kunnen er nootjes bovenop worden toegevoegd om het recept mooier te presenteren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jonathanparr


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jonathanparr
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top