1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep Traditioneel

Kippensoep Traditioneel

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-01-2005

Ingrediënten 6 personen


* 1 flink stuk soepkip (liefst van een goede poelier) * 3 liter water * 1 kruidenbuiltje voor kippensoep * 1 doosje mixsoep voor kip (mijn moeder gebruikte maggidobbeltjes) * 1 heel fijn gesnipperde ui * flinke bos ragfijn gehakte bladselderij * handje vermicellistukjes * peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Soeppan


Kippensoep zonder al teveel groente zoals mijn moeder hem vroeger maakte van een gepensioneerde legkip.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de soepkip af.

Bereidingswijze

Zet de kip MET vel op in 3 liter koud water. Het vel bepaalt voor een groot deel de smaak van je bouillon. Laat dit aan de kook komen en vervolgens 3 uur zachtjes trekken. Hang het laatste half uurtje het kruidenbuiltje in de soep. Laat de soep (snel) afkoelen. ( zelf kook ik 's avonds de bouillon en maak ik de volgende dag de soep af.) Schep het vet van de koude bouillon. Met een dubbel stuk keukenpapier gaat dit ook goed: leg het papier op de bouillon, til snel op en hup, weg is het meeste vet. Haal de kip eruit, verwijder het vel en pluk het vlees in sliertjes. Doe dit vlees geheel of gedeeltelijk terug in je soep (je kunt ook een deel gebruiken voor ragout of een pastasaus) Voeg nu de ui, vermicelli, mixsoep en selderij toe en laat de soep zachtjes 30 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout uit de molen.

Serveertip

Heerlijk met een stuk knapperig stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top