1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. papillote fruits de mer

papillote fruits de mer

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2005

Ingrediënten 4 personen


Potje zure mosselen, witvis, hollandse garnaaltjes. Witte wijn, wortel, venkel, dille, peper, zout, 1 ei, slagroom, 1 citroen, sambuca.


Verder heb je nodig


Aluminium folie


Pakketje van gemarineerde hollandse garnaaltjes, witvis en mosselen in het zuur. Geserveerd in een lichte sambuca-dille saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontgraat de witvis en snijdt die in kleine blokjes. Scheidt de mosselen van het sap. Bewaar het mosselsap. Maak een marinade van de vis, garnalen en mosselen met wortelsnippers, stukjes venkel, dille en witte wijn. Voeg peper toe. Laat minstens 2 uur in de koelkast staan.

Bereidingswijze

Maak "mandjes" van twee lagen aluminium folie. (1 laag is te kwetsbaar) Doe de gemarineerde vis in de mandjes. Verdeel het overblijvende sap over de mandjes. Doe er een schijfje citroen op en een takje dille. Knijp de mandjes aan de bovenkant een beetje dicht. Zet de mandjes 20 minuten in een over op 180 graden. De saus: scheidt eiwit en dooier. Roer de dooier door een kleine scheut slagroom tot de massa goed geklopt is en veel lucht in de massa zit. Voeg een scheutje Sambuca toe. Doe de massa in een kleine pan en laat die heel zachtjes warm worden--> NIET AAN DE KOOK BRENGEN. Blijf roeren en haal de pan af en toe van het vuur. Meng goed en verwarm dan weer verder. Voeg een beetje van het mosselsap toe. Voeg dille toe. Als de saus warm wordt, dikt die ook iets in. Proef af en toe. Voeg naar smaak ingredienten toe. De saus moet ziltig / heel lichtzoet zijn met een lichte Sambuca smaak die er niet uit mag spatten. Je kunt de saus ook maken tijdens het marineren en hel voorzichtig weer roerend opwwarmen voor het serveren.

Serveertip

Garneer de rand van het bord met bijv. gepocheerde julienne van wortel, over een randje van de Sambuca-saus. Een andere mogelijkheid is om de vis te garen in de oven, zonder aluminium mandjes en over de borden te verdelen. Serveer met stokbrood, frites, aardappelpuree. Als garnituur een frisse wortelsalade en evt. peultjes of erwtjes.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top