Lemon yoghurt cake

  • Engels, Banket
  • 60-120 min.
  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden!
Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 g suiker.
50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren.
225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook)
Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen.
175 g zelfrijzend bakmeel.
½ tl zout.
Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel).
1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg).
VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus).
100 g poedersuiker- gezeefd.
Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben.
Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer/ 3 kommen/ lepel/ Zeef/ Diepe ronde vorm van Ø 20 cm OF vierkante vorm OF gewone cakevorm van ± 22 x 12 x 6 cm.

Bereidingswijze

Mix de suiker, boter en eigeel in een kom.
Voeg toe; Yoghurt, citroenschil, plus het vanille extract als je dat gebruikt.Mix tot het een gladde zachte massa wordt.
Voeg de gezeefde bloem, toe en schep voorzichtig (met een lepel) de bloem erdoorheen, dus niet met de mixer, dan sla je de lucht eruit en wordt de cake te vast!
Sla daarna (met schone mixer) het eiwit stijf tot het zachte pieken vormt.
Schep met een lepel voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.
Giet in de cakevorm.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven 1-1¼ uur, (hangt van je oven af, kijk na 1 uur). De cake moet goed gerezen zijn en stevig aanvoelen. Steek er een prikker in als hij er schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake een minuut of vijf afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rek zodat hij kan afkoelen.
HET GLAZUUR:
Verwarm het citroensap goed warm tot heet(niet koken).
Zeef de poedersuiker en mix met mixer(of vork) het warme citroensap en -eventueel- wat citroenrasp erdoor zodat het een "papje" wordt, niet te dik of te dun. (soms heb je meer suiker of citroensap nodig).
Giet over de Koude cake
Maak het glad met een (pannenkoeken)mes en laat het wat harder worden in de koelkast.
Vul eventueel de cake met Lemon Curd (zie recept hieronder)
Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept

Bron

Mary Berrys ultimate cake book en iets aangepast

Serveertip

Heerlijk gewoon zoals je hem maakt, ook lekker gevuld met Lemon Curd of dik geslagen room.
Let op!
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn anders heb je kans dat de cake inzakt.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar
alidada

Doorsturen

Home Recepten