Lemon yoghurt cake

  • Engels, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2005
  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

  • Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

    Lemon yoghurt cake

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden!
Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 g suiker.
50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren.
225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook)
Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen.
175 g zelfrijzend bakmeel.
½ tl zout.
Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel).
1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg).
VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus).
100 g poedersuiker- gezeefd.
Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben.
Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer/ 3 kommen/ lepel/ Zeef/ Diepe ronde vorm van Ø 20 cm OF vierkante vorm OF gewone cakevorm van ± 22 x 12 x 6 cm.

Bereidingswijze

Mix de suiker, boter en eigeel in een kom.
Voeg toe; Yoghurt, citroenschil, plus het vanille extract als je dat gebruikt.Mix tot het een gladde zachte massa wordt.
Voeg de gezeefde bloem, toe en schep voorzichtig (met een lepel) de bloem erdoorheen, dus niet met de mixer, dan sla je de lucht eruit en wordt de cake te vast!
Sla daarna (met schone mixer) het eiwit stijf tot het zachte pieken vormt.
Schep met een lepel voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.
Giet in de cakevorm.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven 1-1¼ uur, (hangt van je oven af, kijk na 1 uur). De cake moet goed gerezen zijn en stevig aanvoelen. Steek er een prikker in als hij er schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake een minuut of vijf afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rek zodat hij kan afkoelen.
HET GLAZUUR:
Verwarm het citroensap goed warm tot heet(niet koken).
Zeef de poedersuiker en mix met mixer(of vork) het warme citroensap en -eventueel- wat citroenrasp erdoor zodat het een "papje" wordt, niet te dik of te dun. (soms heb je meer suiker of citroensap nodig).
Giet over de Koude cake
Maak het glad met een (pannenkoeken)mes en laat het wat harder worden in de koelkast.
Vul eventueel de cake met Lemon Curd (zie recept hieronder)
Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept

Bron

Mary Berrys ultimate cake book en iets aangepast

Serveertip

Heerlijk gewoon zoals je hem maakt, ook lekker gevuld met Lemon Curd of dik geslagen room.
Let op!
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn anders heb je kans dat de cake inzakt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jikke2 avatar
jikke2 30-08-2016

Ik had hem gevonden en nu ook opgeslagen, dank je wel Tony6, en ik heb het net weer gemaakt

Tony6 avatar
Tony6 29-08-2016

http://www.smulweb.nl/recepten/lemon+curd+makkelijk+magnetron+recept

jikke2 avatar
jikke2 29-08-2016

Hahaha en nu heeft de link naar de lemon curd pootjes gekregen

alidada avatar
alidada 02-05-2016

The ___Magincian. Sorry voor de late reactie. De computer is een paar weken in de maak geweest. De temperatuur stond bij de voorbereidingen maar die zijn van veel recepten gewoon ervan afgeveegd. Handig! Enfin, de temperatuur is [b][u][i]ongeveer 180 graden C.[/b][/u][/i] Hangt van je oven af. Succes en ik zal proberen het in het recept te veranderen maar met anders systeem in de computer valt het even niet mee. Gr. Louise

zizypha avatar
zizypha 13-04-2016

het zou kunnen dat de voorbereiding weer pootjes heeft gekregen. Zo zijn er veel recepten. Een berichtje aan Louise sturen(ga naar haar pagina) dan weet je het gelijk. C

The___Magician366 avatar
The___Magician366 13-04-2016

Interessant recept. Alleen zie ik geen oven temperatuur?

alidada avatar
alidada 01-02-2016

Aan Poebeerr. De cake doorsnijden, ik zal het veranderen in de tekst maar op de foto's kan je het zien. Succes met de cake. Groet, Louise

zizypha avatar
zizypha 01-02-2016

Kijk eventjes naar de foto,s hierboven op het pijltje klikken < links of rechts > groet C

poebeerr avatar
poebeerr 01-02-2016

Ziet er lekker uit. Maar wat bedoel je met de cake vullen met Lemon curd, hoe vul ik een cake?

sache avatar
sache 07-10-2015

Al 2 keer gemaakt en hij is erg lekker!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten