advocaat-ananasbavaroise

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
18 gr. gelatine,6 eierdooiers,75 gr. suiker,300 gr. advocaat, 3 koffielepelels cognac,3,5 dl. room,250 gr. ananas(blik),1 klp. olie,1 merinques.aardbeien of frambozensaus.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

week de gelatine in koud water.

Bereidingswijze

klop de eierdooiers samen met de suiker tot ruban.meng met de advocaat en de cognac.laat de ananas uitlekken en snijd in stukjes,verwarm 1,5 dl.sap en los hierin de uitgeknepen gelatine in op.voeg bij het advocaatmengsel en roer er de opgeklopte room onder.meng de ananas onder de lichtjes opgesteven bavarois en giet in een ingeoliede vorm.laat opstijven en stort uit op een schotel.verkruimel de merinques op de bavarois en giet rondom een beetje aardbeien of frambozensaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten