Flensje met gerookte zalm, tomaat en dille
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten
Voor de vulling.
- 200 ml creme fraiche
- gerookte zalm
- verse dille
- 2 kleine trostomaten
- zalmeitjes
Bereidingswijze
Meng de bloem en eend eel van de melk met het ei tot het een papje is waard de klontjes uit zijn, voeg dan de rest van de melk toe en een beetje zout. Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak 4 flensjes. Dompel de tomaten ongeveer 30 seconden in kokend water. Ontvel ze, snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees fijn en meng dit door de creme fraiche samen met de in snippers gesneden zalm en vier takjes fijngehakte dille. Bestrijk ieder pannenkoekje met dit mengsel, rol ze op en snij in plakjes.
Serveertip
Leg op ieder bord een paar blaadjes rucola en verdeel hierover de pannenkoekjes.
Garneer met zalmeitjes.
Bron:Buitenleven.