1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Dribbelballen

Dribbelballen

Door: trolline

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2005

Ingrediënten 6 personen


1 kilo mager rundergehakt, sambal, verse knofllook, ketjap, kokos in zakje, witbrood mix,


Dribbelballen
Dribbelballen

Een soort broodbal met gehakt erin, Dit recept heb ik gekregen van iemand die bij ons op de Trollenclub zit en ze heeft ze al een paar keer voor ons gemaakt, ik heb ze zelf een keer gemaakt.
En ze zijn superlekker.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het gehakt kruiden met zout, peper, sambal, 6 tenen knoflook, scheut ketjap manis, 2a3 eetlepels kokos erbij doen.
18 tot 20 balletjes maken.
Oven voorverwarmen.
Gehakt langzaam bruin en gaar bakken in olie.
Deegplakjes maken en 18a20 cm uitrollen.Gehaktballetjes erin doen, goed dichtdrukken. De ballen aan de bovenkant nat maken en dan op bakpapier 10a15 minuten in de oven.

Bereidingswijze

Je kan ze eten met knoflooksaus.

Serveertip

Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trolline
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top