Chorba

  • Afrikaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-01-2005

uit Tunesie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui, fijngehakt 2 stengels bleekselderij, fijngehakt olijfolie 2 theelepels komijnpoeder 2 theelepels korianderpoeder 4 tenen knoflook, geplet en fijngehakt 1 literblik gepelde tomaten 1 theelepel harissa 1 l lamsbouillon (of iets van een blokje) 1 eetlepel suiker 50 g voorgekookte couscous (couscous rapide) zout (facultatief) bladpeterselie of vers korianderblad, gehakt 1 citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de ui en de bleekselderij in olijfolie op een flink vuur een minuut of vijf tot tien, totdat al het vocht verdampt is. Voeg de komijn en korianderpoeder plus de knoflook toe en bak al roerend een minuut mee. Doe dan de tomaten in de pan en druk ze stuk. Roer de harissa los in de bouillon en voeg dat aan de soep toe. Doe er de suiker bij. Laat nu een half uur zachtjes koken. Breng dan op smaak met zout en misschien meer harissa. Vis met een schuimspaan flink wat van de vastere delen uit de soep, houd die even apart en pureer de soep met de staafmixer. Doe daarna de vulling weer terug. Strooi de couscous over de soep, roer en laat nog drie minuten meepruttelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten