1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Gebakken schorseneren

Gebakken schorseneren

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2005

Ingrediënten 4 personen


800 gram schorseneren ? 1 ui in ringen ? 2 eetl. fijngehakte peterselie (gedroogd) ? boter ? 100 gram ontbijtspek in reepjes of 100 gram gerookte tofu in blokjes - zout.



Voor info over schorseneren, kijk bij 'schorseneren uit de oven, met ham'

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De schorseneren laten weken in een bak met water, dan afborstelen. Na het koken schrappen, onder de kraan.
Of: na het afborstelen onder de kraan schillen met een dunschiller of scherp mesje. De geschilde exemplaren direct in water met citroensap erin leggen, tegen verkleuring. Dan pas koken.
Onder de schil van deze groente zit plakkerig melksap, vandaar dat u onder de kraan schilt (of schrapt).

Bereidingswijze

Schorseneren 15-20 minuten koken; goed uit laten lekken. Boter verhitten in een braadpan en hierin de ui en het spek of de tofu goudbruin bakken. Stukken schorseneer meebakken. Als ze gaan kleuren de peterselie erdoor scheppen en op smaak brengen met wat zout.

Serveertip

Lekker met rijst en een bladsalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joostenmuur


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joostenmuur
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top