Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Gebakken schorseneren

Gebakken schorseneren

Door: joostenmuur

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2005

Ingrediënten 4 personen


800 gram schorseneren ? 1 ui in ringen ? 2 eetl. fijngehakte peterselie (gedroogd) ? boter ? 100 gram ontbijtspek in reepjes of 100 gram gerookte tofu in blokjes - zout.



Voor info over schorseneren, kijk bij 'schorseneren uit de oven, met ham'

Ontdek meer:

Voorbereiding

De schorseneren laten weken in een bak met water, dan afborstelen. Na het koken schrappen, onder de kraan.
Of: na het afborstelen onder de kraan schillen met een dunschiller of scherp mesje. De geschilde exemplaren direct in water met citroensap erin leggen, tegen verkleuring. Dan pas koken.
Onder de schil van deze groente zit plakkerig melksap, vandaar dat u onder de kraan schilt (of schrapt).

Bereidingswijze

Schorseneren 15-20 minuten koken; goed uit laten lekken. Boter verhitten in een Braadpan en hierin de ui en het spek of de tofu goudbruin bakken. Stukken schorseneer meebakken. Als ze gaan kleuren de peterselie erdoor scheppen en op smaak brengen met wat zout.

Serveertip

Lekker met rijst en een bladsalade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joostenmuur
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top