1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Door: defrens

  • Marokkaans, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2005

Ingrediënten 4 personen


400 g pompoen
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in ringen
1 courgette, in blokjes
1 aubergine, in blokjes
3 tomaten, in partjes
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 blik kikkererwten (400 g)
1/2 zakje verse munt (a 15 g), in reepjes


Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten
Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pompoen in dikke plakken snijden, dun schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In Braadpan olie verhitten. Pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 tl zout erdoor scheppen. Groenten afgedekt op zacht vuur in 20 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen. In zeef kikkererwten afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken. Kikkererwten door groenten scheppen en 10 min. zachtjes meestoven. Op smaak brengen met zout en peper. Munt erover strooien.

Serveertip

Serveren met couscous of Turks brood.

Bron

AllerHande 13 2004



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top