Koftaballetjes in Tomatensaus

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2005

Heerlijk Italiaans recept uit het Hare Krsna recepten boekje. Echt een aanrader!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de saus:

1,5 kilo tomaten
3 eetl olijfolie
2 eetl boter
1 theel asafoetida (optioneel)
1 middelgrote wortel (in 8 stukken gesneden)
4 theel basilicum
4 theel zout
0,5 theel zwarte peper
2 laurierblaadjes

450 gr spaghetti

Kofta's:

2 koppen geraspte bloemkool
2 koppen geraspte kool
150 gr kikkererwtenmeel (bij toko te koop)
3 theel zout
1 theel asafoetida (optioneel)
2 theel garam masala
1 theel gemalen koriander
1 theel kurkuma (=koenjit)
snufje cayennepeper
olie om te frituren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De saus:

Verhit de olie en de boter , doe de asafoetida erbij en laat dit een halve minuut bakken. Voeg de stukjes wortel toe en laat 1 minuut sudderen. Roer de fijngemalen tomaten en de overige kruiden erdoor. Laat aan de kok komen en draai het vuur laag. Als de saus ongeveer een uur geprutteld heeft de laurierblaadjes en wortel eruit halen.


Kofta's:
Verhit de olie in een wok of in een pan. Meng alle ingredienten in een kom en maak van het mengsel 24 balletjes met een doorsnede van 2,5 cm.

Leg de balletje in de hete olie. Doe er zoveel mogelijk in, maar zorg er wel voor dat ze niet te dicht tegen elkaar aan liggen. Bak ze in ongeveer 10 min boven een matig vuur tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken.
Doe de kofta's 5 minuten voor het opdienen in de tomaten saus.

Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking, en schep de saus met balletjes over de spaghetti.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten