Timbaaltje van paddestoelen en mascarpone
- Frans, Voorgerecht
- 0-10 min.
Leuk om te serveren bij vlees en heeft een heerlijke smaak. Maar ook perfect als voorgerechtje. gezellig met een geroosterd casino broodje!!
Ingrediënten 6 personen
- 2 bosuitjes gesnipperd
- 400 gr gemengde paddestoelen in plakjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 el droge witte wijn
- 25 gr boter
- 1 el tijm
- 1 taje bladselderij, fijngesneden
- 100 gr mascarpone in kleine stukjes
Voorbereiding
6 timbaaltjes of een ring of soufflevormpjes.
Bereidingswijze
Verwarm de boter en bak de bosui, paddestoelen en knoflook zachtjes in 10 minuten. Bestrooien met zout en peper. Wijn toevoegen en op hoog vuur verdampen. Tijm en selderij door paddestoelen roeren en pan van het vuur nemen. Timbaaltjes snel vullen in een ring met afwisselend een laagje paddestoelen en mascarpone. Eindigen met paddestoelen. Laagjes licht aandrukken en timbaaltjes naast vlees op warme borden keren.