Haas op traditionele wijze

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-01-2005

Deze haas wordt dus niet bereid in de oven, maar in de wildpan op het vuur

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden;
1 haas in stukken
1 fles rode bordeaux
2 uien en 1 potje zilveruitjes
2 eetl.tomatenketchup
1 theel.ketjap manis
1 pot cranberry-compote
100 gr. spekblokjes
65 gr. boter en peper en zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 512,35 kcal
Koolhydraten 16,56 g
Eiwitten 24,94 g
Vetten 23,36 g
Benodigdheden
Een wildpan

Voorbereiding

Bestrooi de haasstukken met zout en peper en
bak ze bruin aan in de boter met spekjes.
Vervolgens haal je de haas en de spekjes uit de pan. Voeg de gesneden uien aan de braadboter toe en fruit ze even aan.
Vervolgens doe je 3/4 liter wijn erbij en de
pot zilveruitjes met de azijn. Dan de cranberry-compote de tomatenketchup en de ketjap en roer dit door
elkaar.

Bereidingswijze

Breng dit alles aan de kook ,doe de aan gebakken haasdelen en de spekblokjes erbij en laat op een zacht pitje circa 1 1/2 uur
stoven.Bind de saus met sausbinder of maizena.

Bron

familie recept

Serveertip

Serveren met spruiten, rode kool en stoofpeertjes. Drink er een rode bourgogne bij.Konijn kun je op dezelfde wijze bereiden!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

biancagoejer avatar
biancagoejer 07-03-2014

Mijn man heeft heerlijk gegeten! De haas smaakte beter dan bij m'n moeder!

alidada avatar
alidada 06-10-2012

Klinkt goed Marijke, ik heb je recept meegenomen. Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 06-10-2012

Lekker Marijke! Ik heb je recept meegenomen. Ga ik zeker een keer maken op jouw manier! Bedankt voor de tip! Groetjes en fijn weekend, Petra.

abeetje avatar
abeetje 05-07-2010

afgelopen kerst hebben we onze haas op deze wijze bereid, het was echt superlekker! Mijn schoonmoeder wil ook het recept!

honden1 avatar
honden1 21-12-2009

we hebben gesmuld van dit heerlijke recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten