1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Schuimpjes

Schuimpjes

Door: ghislaine1941

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2005

Ingrediënten


Voor 25 stuks:

2 eiwitten op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
2 theelepels kaneelpoeder
125 gram pure chocolade
90 gram zure room


Verder heb je nodig


Een oven, een kom, een mixer, een spuitzak en bakpapier


Schuimpjes zijn heel eenvoudig te maken en zijn erg lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer tot er zachte pieken ontstaan. Voeg vervolgens geleidelijk de suiker toe en het kaneelpoeder. Klop net zo lang totdat de pieken glanzend zijn.

Bereidingswijze

Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine rozetjes van 1,5 cm doorsnee op bakpapier. Bak de schuimpjes een half uur in de oven. Laat de Merengues even afkoelen.

Voor de vulling smelt je de pure chocolade met de zure room "au bain marie". Laat het geheel iets afkoelen Doop een schuimpje met de onderkant in het chocolademengsel en druk een tweede daar tegenaan. Laat de schuimpjes nog een uur staan.

Serveertip

Bewaar de schuimpjes in een koektrommel. Cocktailsuggestie: de Chocolate Black Russian. Recept staat bij mijn artikel "Cocktails"



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top