Kruidige rundergehakt-spiesjes met tzatziki

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-01-2005

<?center>

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de spiezen:
500 gram rundergehakt
3teentjes knoflook
1 theelepel chillipoeder
1/2 theelepel djinten(gemalen komijn)
4 eetlepels olijfolie
Voor de tzatziki:
1/2 komkommer
150 gram yoghurt(Griekse)
1/2 eetlepel dille(verse, fijngehakt)
2 theelepels zout
1 theelepel zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grilpan of barbecue
12 houten spiesjes(zet ze ca. 20 minuten in koud water)
knoflookpers

Bereidingswijze

1.Pers 3 teentjes knoflook boven het gehakt ui en met zout(naar smaak), de chilipoeder,peper, djinten en 2 eetlepels olijfolie goed door.
laat dit 60 minuten rusten in de koelkast.
2.Maak ondertussen de tzatziki.
Schil de komkommer en schraap er de zaadjes uit.
Snijd de komkommer in heel kleine blokjes.
Pers 1 teentje knoflook uit en schep de yoghurt, de komkommer en dille door.
Breng het op smaak met zout, peper en een snufje djinten.
Laat de tzatziki 60 minuten koelen.
3.Verdeel het gehakt in 12 porties.
Vorm ze rond de houten spiesjes tot stevige worstjes.
Bestrijk ze met olie en rooster ze in een grilpan of barbecue in 8-10 minuten.
Serveer met de tzatziki.

Serveertip

Lekker met gepofte aardappels, geroosterde paprika(uit pot) en een salade met feta.

Laatste reacties

nariam avatar
nariam 24-01-2005

<style>body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050124030819.jpg)}-- </style>

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten