Ravioli

  • Montignac, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-01-2005
  • Ravioli

    Ravioli

    Ravioli

Montignac op klompen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 volkoren lasagnevellen,
250 gram diepvriesspinazie,
1 ui, gesnipperd,
100 gram champignons,
in kleine stukjes,
1 eetlepel Italiaanse kruiden,
peper en zout,
Zwitserse strooikaas,
1 eiwit, losgeklopt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan,pan met anti-aanbaklaag, gekarteld deegwieltje,

Voorbereiding

Breng een pan met ruim water aan de kook. Doe de lasagnevellen een voor een in de pan, en kook ze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat ze los op de aanrecht uitlekken. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

Bereidingswijze

Bak de ui en de champignons in een pan met anti-aanbaklaag en roer er de Italiaanse kruiden en de uitgelekte spinazie door. Leg nu op een lasagnevel, goed verdeeld over het hele vel, zes hoopjes spinaziemengsel. Bestrijk met een kwastje de randen van het deeg en de ruimtes tussen de vulling met het losgeklopte eiwit, aangelengd met wat water. Leg hierop een ander lasagnevel en druk de randen en de ruimte tussen de hoopjes stevig op elkaar. Snijd de ravioli?s met een gekarteld deegwieltje of een mes los van elkaar. Herhaal dit tot de lasagnevellen en/of de vulling op is. Kook de ravioli?s in een pan met ruim water in ca. 2 minuten warm en gaar. Uit laten lekken en bestrooien met Zwitserse strooikaas.

Serveertip

U kunt hier ook een vetvrije tomatensaus bij serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

AnnemariekeV avatar
AnnemariekeV 18-01-2016

Had ik eerst de onderstaande reactie maar gelezen: ik krijg het ook niet voor elkaar!!

ikwissenburg avatar
ikwissenburg 04-04-2005

de lasagne vellen zijn niet op elkaar te plakken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten