Benodigdheden :- 500 gr. linzen- 1,5 liter water- 25 gr. boter- 100 gr. mager spek- 1 ui- 3 teentjes knoflook- zout en versgemalen zwarte peper- oregano
Wij eten linzensoep, in plaats van onze nieuwjaarsgourmet.
Was de linzen, en kook ze in een pan met 1,5 l. water gaar (ca. 2u). Smelt de boter in een andere pan en bak daarin het spek dat in dobbelsteentjes is gesneden, de fijngesnipperde ui, en de teentjes knoflook, tot de uien er glazig uitzien- zeef de linzen, en vang het kookvocht op- pureer de linzen en roer de linzenpuree door het spekmengsel. Voeg roerend het kookvocht toe, tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng alles nogmaals aan de kook en breng op smaak met zout, peper en oregano, en serveer heel warm.
Lekker met warm brood en een goed gevoel.
Omdat we dit eten in plaats van onze nieuwjaarsgourmet. En het geld dat we zo uitsparen, storten op giro 555.