1. Home
  2. Recepten
  3. Linzensoep
  4. Linzensoep

Linzensoep

Door: vleermuisov

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-01-2005

Ingrediënten


Benodigdheden :- 500 gr. linzen- 1,5 liter water- 25 gr. boter- 100 gr. mager spek- 1 ui- 3 teentjes knoflook- zout en versgemalen zwarte peper- oregano



Wij eten linzensoep, in plaats van onze nieuwjaarsgourmet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de linzen, en kook ze in een pan met 1,5 l. water gaar (ca. 2u). Smelt de boter in een andere pan en bak daarin het spek dat in dobbelsteentjes is gesneden, de fijngesnipperde ui, en de teentjes knoflook, tot de uien er glazig uitzien- zeef de linzen, en vang het kookvocht op- pureer de linzen en roer de linzenpuree door het spekmengsel. Voeg roerend het kookvocht toe, tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng alles nogmaals aan de kook en breng op smaak met zout, peper en oregano, en serveer heel warm.

Serveertip

Lekker met warm brood en een goed gevoel.
Omdat we dit eten in plaats van onze nieuwjaarsgourmet. En het geld dat we zo uitsparen, storten op giro 555.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vleermuisov
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top