1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Fazantenfilet in bladerdeeg

Fazantenfilet in bladerdeeg

Door: kareldemeulemeester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-01-2005

Ingrediënten 4 personen


Kruidentuiltje
Ganzenleverpastei 100 gram
Acaciahoning (4 soeplepels)
1 ei
klont boerenboter
bladerdeeg
peper en zout
porto: 2 glazen
witte wijn of schuimwijn: 20 cl
fazantenfilets: 2



Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!

Ontdek meer:

Voorbereiding

+- 4 uur vooraf:
Meng de licht verwarmde porto met de honing
De fazantenfilets in twee snijden zodat je in totaal 4 stukken krijgt.
Zwarte Peper van de molen en zout op de filets doen en insmeren met het mengsel van honing en porto.
Laat 4 uur trekken (lage schotel bedekt met folie in koelkast,mengsel erbij doen, af en toe de filets omdraaien)

- filets afdeppen en toeschroeien in hete pan
- Als de filets afgekoeld zijn, rol ze in een plakje bladerdeeg.
Maak kruisjes in het deeg met een fijn mesje en smeer in met eigeel
- Schik de filets op een ingeboterde bakplaat

Voor de saus:
Giet de wijn in een pannetje samen met het kruidentuiltje en de honing. Laat tot de helft inkoken, haal het kruidentuiltje uit het mengsel en voeg de ganzenlever toe en
Roer goed en (ev. mix tot moes)
Breng op smaak met peper en zout

Bereidingswijze

-Oven laten voorverwarmen op 180 graden
- Laat de fazantenfilets 30 minuten braden in de oven
- Verwarm de saus
- Leg de filets op een groot bord

Serveertip

- Serveer met gebakken aardappeltjes, veenbessencompote of appel met veenbessen met boter en suiker in de oven



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kareldemeulemeester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top