1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Chocoladecreme

Chocoladecreme

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-01-2005

Ingrediënten 2 personen


100 gram extra bittere chocolade - 125 ml slagroom - 2 eierdooiers - 1 eetlepel poedersuiker - 1 eetlepel creme de cacao - 4 chocoladesticks



Bron : Kerst Allerhande

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breek de chocolade boven een hittebestendige kleine kom in stukjes. Hang de kom in een pan met kokend water. Laat de chocolade langzaam smelten onder af en toe roeren. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en zet het vuur laag. Roer de eierdooiers met een beetje warme room los. Schenk het eimengsel in de steelpan en lepel het met een houten lepel door de slagroom. Vewarm het mengsel al roerend zachtjes tot de room gaat binden. Neem de pan direct van het vuur.Schep de gesmolten chocolade door het roommengsel. Roer de poedersuiker en likeur erdoor. Schenk het chocolademengsel in koffiekopjes, laat het afkoelen en zet het afgedekt in de ijskast.

Bereidingswijze

Neem de kopjes chocoladecreme 1/2 uur voor het serveren uit de ijskast. Steek de chocoladesticks erin en serveer.

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top