Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appel-Gemberjam

Appel-Gemberjam

Door: liefdesappels_en_rozenblaa

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2005

Ingrediënten


1,4 kilogram moesappels, geschild, geboord, in dunne schijfjes gesneden
600 mililiter water
geraspte schil en sap van 2 citroenen
1 theelepel gemberpoeder
1,4 kilogram suiker
125 gram gehakte gemberbolletjes



Nog een herlijke jam

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was 5 potten (450 gram) in heet sodawater, spoel ze af. Houd ze warm. Laat
appels, water, citroenschil en rasp en gemberpoeder zachtjes koken tot de
appels zacht zijn. Voeg suiker toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur hoger; laat de massa flink koken, 15 tot 20 minuten of tot de
jam een temperatuur heeft van 150 C. Haal de pan van het vuur. Roer de
gember erdoor. Verwijder het schuim. Laat de massa 5 tot 10 minuten staan.
Vul de. eerste pot. Veeg de rand van de pot af met een schone, vochtige doek
en sluit hem. Vul dan de volgende.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liefdesappels_en_rozenblaa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top