1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. spaghetti di marinero

spaghetti di marinero

Door: jvdeijk

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2005

Ingrediënten 4 personen


Voor 1 liter saus:
500 g vis (vers of diepvries)(koolvis, kabeljauw, zalm (vers en gerookt), mosselen (vers, gerookt of in saus), garnalen (jumbo of hollandse)
2-3 sjalotten
2 tenen knoflook
2 blokjes visbouillon, een pot visfond (of zelf maken!)
olijfolie, sjalotten, knoflook, maizena, melk, dille, pastis, peper, spaghetti


Verder heb je nodig


Pannen, pollepel


Spaghetti met vissaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de sjalotten en de knoflook.
Snijd de vis in kleine blokjes.
Snijd de dille fijn.

Bereidingswijze

Fruit de sjalotten in olijfolie (geen extra virgine, die smaakt te sterk). Maak een roux met melk en maizena en de gefruite sjalotten. Voeg de knoflook en de visbouillon toe. Voeg de vis toe en laat deze zachtjes garen (niet doorkoken). Zorg dat de vis uiteenvalt. Voeg tegen het einde van de bereidingstijd de fijngesneden dille en een borrelglas pastis.

Serveertip

Serveer over beetgare spaghetti. Een toefje peterselie (geen krulpeterselie, platte!) en een flinke draai aan de pepermolen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jvdeijk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top