spaghetti di marinero

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2005

Spaghetti met vissaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor 1 liter saus:
500 g vis (vers of diepvries)(koolvis, kabeljauw, zalm (vers en gerookt), mosselen (vers, gerookt of in saus), garnalen (jumbo of hollandse)
2-3 sjalotten
2 tenen knoflook
2 blokjes visbouillon, een pot visfond (of zelf maken!)
olijfolie, sjalotten, knoflook, maizena, melk, dille, pastis, peper, spaghetti
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannen, pollepel

Voorbereiding

Snipper de sjalotten en de knoflook.
Snijd de vis in kleine blokjes.
Snijd de dille fijn.

Bereidingswijze

Fruit de sjalotten in olijfolie (geen extra virgine, die smaakt te sterk). Maak een roux met melk en maizena en de gefruite sjalotten. Voeg de knoflook en de visbouillon toe. Voeg de vis toe en laat deze zachtjes garen (niet doorkoken). Zorg dat de vis uiteenvalt. Voeg tegen het einde van de bereidingstijd de fijngesneden dille en een borrelglas pastis.

Serveertip

Serveer over beetgare spaghetti. Een toefje peterselie (geen krulpeterselie, platte!) en een flinke draai aan de pepermolen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten