1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaas

Speculaas

Door: cookingjohn

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-12-2004

Ingrediënten


250 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr donkere basterdsuiker, 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden, 100 gr ijskoude roomboter, 2-3 eetlepels melk, plasticfolie, bakpapier.



Grote brokken speculaas geven het echte Sinterklaas gevoel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bakmeel boven een kom zeven en omscheppen met basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met twee messen in bloemmengsel tot kleine korrels snijden. Geheel met koele hand snel tot soepel deeg kneden. Als de deeg te droog is wat melk erdoor kneden.
Deegbal in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

Deegbal op met bakpapier beklede bakplaat uitrollen of uitdrukken tot een lap van 1-2 cm dik. Speculaas in het midden van de oven in ca 35 minuten gaar en bruin laten worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookingjohn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top