Carrot cake (wortel-cake)
- Engels, Banket
- 60-120 min.
Dit recept is van Irene (Engelse vriendin uit Kent). Het is een recept met banaan erin en dat heb ik nog niet eerder kunnen ontdekken op Smulweb. Er is nog een ander alternatief (kijk bij serveertips)
Ingrediënten 6 personen
- 100 g zachte lichtbruine suiker.
- 1 grote (rijpe) banaan
- 50 gram walnoten
- 2 eieren -middel
- 225 gram volkorenboem (A.H.)
- 2 grote theelepels bakpoeder
- ½ theelepel bicarbonaat of soda (= Bicarbonaato.a. verkrijgbaar bij apotheek of bij een grote supermarkt bvb Jumbo- of winkel met Engelse producten).
- OF in plaats van bicarbonaat - nog ½ tl extra bakpoeder.
- 100 gram peen(bijvoorbeeld waspeen of kleine winterwortel)
- 125 ml zonnebloemolie.
Benodigdheden
- Ronde cakevorm,(18 cm diameter en ongeveer 6 cm hoog).
- Of indien je die niet hebt een Tulbandvorm of gewone cakevorm.
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Prak de banaan.
- Hak/snij de walnoten fijn .
- Rasp de peen fijn.
- Vet de cakevorm in en bestrooi met wat bloem.
Bereidingswijze
- Mix de suiker met de banaan en de walnoten
- Mix dan de eieren erdoor
- Voeg het bakpoeder en maagzout (of bakpoeder) bij de bloem en spatel alles met en lepel
- door bovenstaand mengsel (blijft het luchtig).
- Spatel dan de peen met de olie erdoor
- Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 1 uur.
- Test met een houten saté prikker of hij gaar is, als er niets meer aan kleeft is de cake gaar.
- Laat de cake afkoelen op een rek.
Bron
Mijn vriendin Irene
Serveertip
- Je kan ook in plaats van de banaan 125 gram HEEL fijngemalen ananas nemen voeg daar aan toe 1/2 theelepel kaneelpoeder. Is ook erg lekker!