1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Koffiecake

Koffiecake

  • Engels, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-12-2004

Ingrediënten


  • 120 gram tarwebloem.
  • 2½ afgestreken tl bakpoeder
  • (1 Engelse tl is 5 ml).
  • 120 gram zachte roomboter (of margarine uit een kuipje (geen halvarine)
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren of 3 kleine
  • 2 volle tl oploskoffie (of 2 eetlepels zeer sterke koffie)
  • 1 el melk
  • 1 el KOKEND water
  • Snufje zout
  • Bakpapier
  • Voor de vulling slagroom
  • Voor de bovenkant Poedersuiker.


Verder heb je nodig


  • 2 ronde vormen van ongeveer 18 Ø cm de zogenaamde "Sandwichtin".
  • Mixer
  • Oven.


  • Dit recept is van Ted, onze Engelse vriend en het is een geweldig lekkere cake !
  • Volgens Ted is het de eetlepel kokend water die er voor zorgt dat de cake slaagt. Ik heb geen flauw idee maar ik weet wel dat het een heerlijke cake is.
  • De Engelse naam is "Wholemeal coffee sponge cake".
    Ik heb deze cake gemaakt met gewone tarwebloem.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 160º - 170ºC. (hangt van je oven af)
  • Weeg alle ingrediënten af en zet alles klaar wat je nodig hebt, dat werkt prettig.
  • Leg de bakvorm op bakpapier, trek met een potlood de omtrek en knip de rondjes uit, vet bodem in met boter/margarine en leg het papier erop.
  • Sla de slagroom stijf met wat sterke (oplos)koffie en suiker en zet in de koelkast

Bereidingswijze

  • Doe boter, suiker, zout en de melk in een kom en klop het met de mixer door elkaar.
  • Als het "romig" is voeg je de oploskoffie (of sterke koffie) toe
  • Voeg als dat goed is opgenomen één voor één de eieren toe
  • Spatel dan bloem en bakpoeder door het mengsel (geen mixer meer gebruiken).
  • Als laatste voeg je nu de el KOKEND water toe, roer goed door en verdeel over de twee vormen.
  • Maak het mengsel glad zodat het gelijkmatig bakt.
  • Zet de vormen in het midden van de oven bak voor ongeveer 25-30 minuten.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten afkoelen op een rek, keer dan om en verwijder het papier.
  • Als de cakes zijn afgekoeld bestrijk je één helft met slagroom, dan de andere helft erop "plakken".
  • De bovenkant bestrooi je met wat poedersuiker of je kan hem bestrijken met koffieglazuur.
  • Maak koffieglazuur met een mengsel van sterke koffie en poedersuiker, meng tot een glad papje.

Serveertip

  • Deze cake is ook lekker met een vulling van Mokkaroom.

      Bron

      Ted



      Over de plaatser
      Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


      Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top