1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. hartige oliebollen

hartige oliebollen

Door: de_gebakkraam

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2004

Ingrediënten


150 ml melk
75 gr geraspte oude kaas
1 losgeklopt ei
100 gr salami
125 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr volkorenbloem
1 tl bakpoeder
1 scheut bier of mineraalwater
1 liter frituurolie
1 tl zout
1 tl nootmuskaat



Lekker voor oudejaarsavond

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De olie verhitten tot 180?C. In een kom bakmeel, bloem, bakpoeder, zout en nootmuskaat door elkaar roeren. Met de handmixer melk en ei erdoorkloppen. Dit beslag 30 minuten laten rusten. Intussen de plakjes salami heel fijn snijden. Bier of mineraalwaterdoor het beslag kloppen en de salami en de kaas erdoor roeren. Van het beslaf telkens 3 lepels in het frituurvet schepen. Ze zijn klaar als ze goudbruin boven komen drijven. De oliebollen laten uitlekken op keukenpapier.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top