1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. Oliebollen met pompoenpitten in kruidensaus.

Oliebollen met pompoenpitten in kruidensaus.

Door: de_gebakkraam

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2004

Ingrediënten


30 gr margarine
zout
75 gr meel
2 eieren
1 wortel
2 stelen bleekselderij
50 gr pompoenpitten
frituurolieVoor de saus
150 ml bouillon
1 teentje knoflook
1 doosje gemengde kruiden (diepvries)



(tip voor halloween en oud en nieuw)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1/8 l water, margarine en een snufje zout aan de kook
brengen. Meel toevoegen en roeren, totdat het geheel als een bal van
de bodem loslaat. Pan van gas nemen. Het eerste ei erdoor roeren. Dan
de tweede. Wortel en selderij schoonmaken, grof raspen en met de
pompoenpitten door het beslag roeren. Olie verhitten tot een
temperatuur van 190 graden C. Met een lepel deeg afsteken en dit in
de olie laten glijden. Per portie in ca. 8 minuten goudbruin en gaar
bakken, een paar maal de bollen tijdens het bakken keren. Ondertussen
de saus maken: bouillon verhitten, knoflook erin persen, kruiden
erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bij de warme
bollen serveren.






Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top