1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. peren beignets

peren beignets

Door: de_gebakkraam

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2004

Ingrediënten


4 stevige hand peren
citroensap
suiker
cacao
200 gr. bloem
zout
2 dl. koolzuurhoudende bronwater (b.v. Spa)
frituurvet
poeder suiker



Lekkere flappen voor oudjaar.
Mijn eigen recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de peren en snijdt ze in 8 punten. Haal de peer door het citroensap en wentel ze daarna door een mengsel van suiker en cacao. Zeef de bloem met wat zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet een deel van het bronwater erin. Roer dit tot een glad beslag. Verdun het beslag met de rest van het bronwater. Verwarm het frituurvet tot 200 graden(er komt een blauwe damp af ). Haal de stukken peer door het beslag en bak ze in de frituurvet bruin en gaar. Laat de beignets uit lekken op een vergiet, en leg ze daarna op een schaal die bedekt is met keukenpapier.

betrooien met poedersuiker



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top