1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Huzarensalade
  6. Feestsalade

Feestsalade

  •  , Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2004

Ingrediënten


2 kg. kruimige aardappelen750 gr. soepvlees500 gr. soepgroenten, gesneden2
zoetzure appels, in kleine stukjes2 kleine uien, gesnipperd6 fijngesnipperde
augurken, zoetzuureen handvol gesnipperde zilveruitjes, zoetzuurca. 10 gepelde en
grof gehakte walnotenmayonaise2 dl. bouillonwat augurkenzuurtomatenketchup
zoutpeperpaprikapoedermaggi naar smaakVoor de garnering:
wat mooie slabladentomatenaugurkenhardgekookte of gevulde eieren



Een lekkere salade, die er zowel met kerst en oudejaarsavond als op nieuwjaarsdag, echt wel ingaat.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet het soepvlees op in koud, gezouten water en trek er een lekkere bouillon van.Het
vlees moet zo gaar zijn dat het bijna uit elkaar valt.Vlees uit de pan nemen en de
soepgroente 10 minuten in de hete bouillon leggen, gas uitdoen.Groente uit de pan halen.
Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil.Wat af laten koelen en pellen.De
aardappels fijn stampen.Mayonaise mengen met bouillon en wat augurkenzuur en door de
aardappels roeren.Het moet een smeuige massa worden.Uien, augurken, zilveruitjes,
walnoten, appels en soepgroenten erdoor roeren.Het vlees heel fijn snijden en erdoor
roeren.Peper en zout naar smaak erdoor doen.Minstens een dag in laten trekken.

Bereidingswijze

Mayonaise mengen met wat ketchup en melk tot een dik vloeibare saus.Op een serveerschaal
de slabladeren uitspreiden en de salade in het midden scheppen.Met de achterkant van een
natte lepel de massa in vorm brengen.Overgieten met de mayonaisesaus en voorzichtig
verdelen.Garneren met tomaat, in plakjes, augurkenwaaiertjes en plakjes hardgekookt ei of
gevulde eieren.Bestrooien met paprikapoeder en gedroogde peterselie.Afgelopen oud en nieuw is deze salade weer op tafel gekomen.Maar een variatie dit keer.I.p.v. soepvlees, had ik mooie magere riblappen.Die heb ik in 2 eetlepels boter gebakken en ze, goed gekruid, in hun eigen sap gaar laten smoren.Daarna af laten koelen en in stukjes gesneden door de salade gedaan.Voor de groente heb ik 2 1/2 deciliter water aan de kook gebracht, een bouillonblokje erin, de groente erbij, even aan de kook laten komen, gas uitdraaien en af laten koelen.Op deze manier wordt de salade wat pittiger van smaak.Zeker het aanbevelen waard !

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Zelf maak ik altijd wat kleine hapjes en leg die om de salade heen, zoals gevulde eieren,
asperges met ham, rookvlees met ei en eventueel verschillende soorten vis.Maak voor
oudejaarsavond een ronde salade en versier hem als klok.Serveren met geroosterd brood
of stokbrood.Eet smakelijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top