Trio lepelamuses

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2004
  • Trio lepelamuses

    Trio lepelamuses

    Trio lepelamuses

Zalmpakketje, eendenlever met stoofpeertje en geroosterde paprikaroom met Parmezaanstengel. Een succestrio voor het diner!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Zalmpakketjes:
1 bakje aspergetips
2 à 4 plakken gerookte zalm
1 blikje tonijn
1,5 bakje Griekse yoghurt
1,5 el bieslook + 6 stengels
1 tl citroensap
peper & zout
Geroosterde paprikaroom met kaasstengel:
1 rode paprika
1 tl Italiaanse kruiden
zeezout & peper
olijfolie
1 blaadje gelatine
1/2 kleine sinaasappel
62,5 ml slagroom
stukje parmezaanse kaas geraspt
1/2 el bloem
1/2 zakje basilicum
Eendenleveramuse:
plak eendenlever(mousse)
stoofpeertjes (of vijgen- of cranberrycompôte)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
18 amuselepels
keukenmachine of staafmixer
bakpapier

Voorbereiding

Voor de zalmpakketjes:
Aspergetips beetgaar koken, 6 topjes apart houden en rest in stukken snijden. Aspergestukken met uitgelekte yoghurt en tonijn tot mousse pureren. Op smaak brengen met bieslook, citroen en peper (eventueel zout).
Voor de Geroosterde paprikaroom & kaasstengels:
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika schoonmaken en in vieren snijden. Italiaanse kruiden, zout en peper erover strooien. Besprenkelen met 1 el olijfolie. Paprika ca. 10 cm onder grill schuiven en in ca. 5 min. roosteren. Gelatine intussen in ruim koud water ca. 5 min. weken. In keukenmachine paprika pureren. Sinaasappel uitpersen. 1 el sap verwarmen. Gelatine uitknijpen en van vuur af in sap oplossen. Gelatinemengsel door paprika roeren. Iets afkoelen. Slagroom lobbig kloppen en paprika erdoor spatelen. In ingevet vormpje verdelen en in koelkast ca. 1,5 uur op laten stijven.
Basilicum met olie pureren.
Bij de eendenlever:
recept stoofpeertjes*

Bereidingswijze

Zalmpakketjes:
Tonijnpasta over een stuk zalmfilet verdelen en tot een pakketje vouwen. Aspergetip erop leggen en met bieslookspriet dichtknopen.
Geroosterde papikaroom met kaasstengels:
Verwarm de oven voor op 225?C. Meng de geraspte Parmezaanse kaas met de bloem. Leg de kaas in dunne repen op bakpapier en bak in ca. 3 min goudbruin. Kwast 6 lepels in met de basilicumolie. Maak met behulp van 2 kleine lepels quenelles en schep op de basilicumolie. Leg de Parmezaanstengel er bovenop.
Eendenlever:
Druppel wat wijnsiroop van de stoofpeertjes in een lepel. Leg er een plakje stoofpeer op. Leg daarop een plakje eendenlever(mousse) en druppel er nog wat wijnsiroop over.

Serveertip

* Van dit recept worden slechts enkele stoofpeertjes gebruikt. Rest serveren als bijgerecht bij het diner of een dag ervoor/erna.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

janssensriette avatar
janssensriette 06-03-2005

lijkt me heeeerlijk wel tijd voor uitrekken. Maar je zet wel wat apparts voor. Ga het zeker maken

orphan avatar
orphan 04-01-2005

Gelijk meegenomen....!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten