1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Trio lepelamuses

Trio lepelamuses

Door: matisse

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2004

Ingrediënten 6 personen


Zalmpakketjes:
1 bakje aspergetips
2 à 4 plakken gerookte zalm
1 blikje tonijn
1,5 bakje Griekse yoghurt
1,5 el bieslook + 6 stengels
1 tl citroensap
peper & zout

Geroosterde paprikaroom met kaasstengel:
1 rode paprika
1 tl Italiaanse kruiden
zeezout & peper
olijfolie
1 blaadje gelatine
1/2 kleine sinaasappel
62,5 ml slagroom
stukje parmezaanse kaas geraspt
1/2 el bloem
1/2 zakje basilicum


Eendenleveramuse:
plak eendenlever(mousse)
stoofpeertjes (of vijgen- of cranberrycompôte)


Verder heb je nodig


18 amuselepels
keukenmachine of staafmixer
bakpapier

Trio lepelamuses
Trio lepelamuses

Zalmpakketje, eendenlever met stoofpeertje en geroosterde paprikaroom met Parmezaanstengel. Een succestrio voor het diner!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de zalmpakketjes:
Aspergetips beetgaar koken, 6 topjes apart houden en rest in stukken snijden. Aspergestukken met uitgelekte yoghurt en tonijn tot mousse pureren. Op smaak brengen met bieslook, citroen en peper (eventueel zout).

Voor de Geroosterde paprikaroom & kaasstengels:
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika schoonmaken en in vieren snijden. Italiaanse kruiden, zout en peper erover strooien. Besprenkelen met 1 el olijfolie. Paprika ca. 10 cm onder grill schuiven en in ca. 5 min. roosteren. Gelatine intussen in ruim koud water ca. 5 min. weken. In keukenmachine paprika pureren. Sinaasappel uitpersen. 1 el sap verwarmen. Gelatine uitknijpen en van vuur af in sap oplossen. Gelatinemengsel door paprika roeren. Iets afkoelen. Slagroom lobbig kloppen en paprika erdoor spatelen. In ingevet vormpje verdelen en in koelkast ca. 1,5 uur op laten stijven.
Basilicum met olie pureren.

Bij de eendenlever:
recept stoofpeertjes*

Bereidingswijze

Zalmpakketjes:

Tonijnpasta over een stuk zalmfilet verdelen en tot een pakketje vouwen. Aspergetip erop leggen en met bieslookspriet dichtknopen.

Geroosterde papikaroom met kaasstengels:
Verwarm de oven voor op 225?C. Meng de geraspte Parmezaanse kaas met de bloem. Leg de kaas in dunne repen op bakpapier en bak in ca. 3 min goudbruin. Kwast 6 lepels in met de basilicumolie. Maak met behulp van 2 kleine lepels quenelles en schep op de basilicumolie. Leg de Parmezaanstengel er bovenop.

Eendenlever:
Druppel wat wijnsiroop van de stoofpeertjes in een lepel. Leg er een plakje stoofpeer op. Leg daarop een plakje eendenlever(mousse) en druppel er nog wat wijnsiroop over.

Serveertip

* Van dit recept worden slechts enkele stoofpeertjes gebruikt. Rest serveren als bijgerecht bij het diner of een dag ervoor/erna.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top