350 g Griekse (of Turkse) yoghurt. 1 komkommer. 2 eetlepels vers uitgeperst citroensap.2 uitgeperste teentjes knoflook.scheutje extra virgin olijfolie. zout en versgemalen peper naar smaak. Wat paprikapoeder om het te besprenkelen.
Rasp, knoflookpers, Theedoek (uiteraard zonder wasverzachter)of Muslindoek.(Kaasdoek)
Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven.
Doe de yoghurt, komkommer,citroensap, knoflook, zout en peper in een kom. Roer alles door elkaar en voeg een scheutje olijfolie toe.Als laatste sprenkel je er wat paprikapoeder over. (ik had Piri-Piri kruiden in huis en heb dat erover gestrooid- erg lekker).
Bij een Grieks buffet of bij alle andere gerechten waar komkommer en knoflook lekker bij smaken! Bvb. een BBQ.
David Laris (en onbekende Griek)
Bosmuis13 03-05-2020
Toch nog maar een keer gemaakt, ik heb de halve buurt mee laten proeven, dit keer gedroogde munt en dille toegevoegd, hij is nu nog lekkerder geworden.
Bosmuis13 21-04-2020
Nou, ik heb je recept vandaag gemaakt en wat gedroogde dille eraan toegevoegd, hij is echt ongelooflijk lekker geworden, zeker voor herhaling vatbaar, dank je wel voor het delen
professoroud 17-08-2017
Het was weer even geleden dat ik dit gemaakt had dus de hoogste tijd en het was weer heerlijk smikkelen hoor en ook ik volg de tip van de boterhammen op. Je krijgt zo de lekkerste tzatziki ever!
caroca 04-04-2016
Het ging gisteren schoon op! Ik had er wat munt door gedaan en de tip van de boterhammen opgevolgd. Resultaat was een heerlijke romige, frisse tzatziki Dit is een blijvertje! Bedankt voor het recept. Groet, Caro
caroca 30-03-2016
Heerlijk! Groet, Dido