Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Tomatensoep
  6. Gevulde tomatensoep

Gevulde tomatensoep

Door: tineke363

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2004

Ingrediënten 4 personen


1 dikke teen knoflook (geperst), 2 grote sjalotten in ringen, 1 gele paprika in blokjes, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 blikken gepelde tomaten a 400 gram per stuk, 1 el suiker, 1 blikje tomaten puree a 140 gram, 1 vleesbpouillon tablet (voor 1/2 liter vocht)1 dunne prei in ringen, 50 gram vermicelli, 100 gram pittige salami. 125 gram gekruid gehakt, 2 el peterselie (gehakt), peper, maggi en worcestershiresaus


Verder heb je nodig


Grote soeppan, kleine steelpan, koekepan, vergiet en maatbeker


Deze gebonden tomatensoep is een heerlijke maaltijdsoep.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet in een klein steelpannetjes de salami op met water zodat hij ondertstaat en kook hem zachtjes ? 20-25 minuten. Doe de boter in de soeppan en laat die smelten. Voeg de sajolot, knoflook en paprika toe en laat 15 minuten op zacht vuur langzaam gaar worden. Zet de vergiet op een kom en laat intussen de blikken tomaten uitlekken.Voeg de suiker, tomatenpuree en paprikapoeder toe aan het ui-paprika mengsel en bak ? 2 a 3 minuten. Voeg dan de bloem toe en laat nog ? 1 minuutje bakken. Vul het opgevangen voch aan tot 1,25 liter in totaal. Doe in een keer in de soeppan en roer met de garde om klontjes te voorkomen. Voeg het bouillontablet toe en laat zonder deksel ? 15 minuten pruttelen. Draai nu van de gehakt balletjes en bak die in een beetje boter rondom bruin in een koekepan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de salami in dunne plakjes. Na de 15 minuten voeg je de ringetjes prei en de vermicelli toe. Laat nu nog ? 10 minuten zachtjes koken en voeg de salami en gehaktballetjes toe. Roer tot slot de 2 el peterselie erdoor en maak op smaak met peper, maggi en worcestershiresaus.

Serveertip

Lekker met geroosterd brood en soepstengels omwonden met rocula en rauwe ham (vastplakken met olijfolie).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tineke363
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top