LaurierdropBavarois

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.

  • Voor de echte dropfreaks.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
6 blaadjes gelatine2 eiwitten0,5 l slagroom30 g suiker20 g laurierdrop0,6 dl water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Laat de laurierdrop een nacht in het water weken.
  • Roer tot de drop is opgelost.

Bereidingswijze

  • Klop de eiwitten zeer stijf.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Week de gelatine.
  • Los de gelatine op in zo weinig mogelijk heet water.
  • Meng het water met de gelatine door de vloeibare drop.
  • Spatel het dropmengsel voorzichtig door de slagroom en spatel er daarna nog voorzichtiger de stijfgeslagen eiwitten doorheen.
  • Doe het mengsel in een met koud water omgespoelde puddingvorm of in coupes.
  • Laat de bavarois opstijven in de koelkast.

Serveertip

  • Serveer desgewenst met een zoete compote van rood of geel fruit.
  • Eet smakelijk!!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

arankaalbertine avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten