Korstdeeg (vb van Herta of van GB)of je maakt het deeg zelf
ingredienten korstdeeg (indien zelf maken)
25o g bloem
125 gr. boter
100 gr. suiker
1 eidooier- 30 gr. water
1 pakje vanillesuiker
ingredienten vulling
250 gr. vette platte kaas
2 eieren
klein blikje gecondenseerde melk
1 volle soeplepel vanillebloem (puddingpoeder)
1 pakje vanillesuiker
150 gr. fijne suiker.
Eenvoudige maar lekkere plattekaastaart
Gekochte korstdeeg in de beboterde bakvorm leggen en 10 minuten blind bakken (vullen met gedroogde peulvruchten)
Indien je zelf korstdeeg maakt meng je alle ingredienten vlug met de handen door elkaar en laat 1 uur in de koelkast rusten
De platte kaas mengen met de suiker, vanillesuiker, vanillebloem, de melk en de eidooiers.
Het wit van het ei opkloppen en voorzichtig ondermengen.
de vulling in de voorgebakken deegbodem gieten en bakken in een voorverwarmde oven op 200?C gedurende 35 tot 40 minuten (in een warme luchtoven bak je op 180?C)
pris22 15-06-2005
Neem ik mee,met zo'n reactie's moet het gewoon superlekker zijn,BEDANKT!!!
met vriendelijke groet,?
Priscilla
irisbleyen 26-01-2005
hey,
Ik heb gisteren jouw receptje geprobeerd, de taart is echt superlekker, bedankt hoor.
tuxie 25-12-2004
Die zet ik bij mijn favorieten!!!
Echt ne aanrader!!!