1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. kaastaart

kaastaart

Door: matux

  • Belgisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-12-2004

Ingrediënten 8 personen


Korstdeeg (vb van Herta of van GB)of je maakt het deeg zelf
ingredienten korstdeeg (indien zelf maken)
25o g bloem
125 gr. boter
100 gr. suiker
1 eidooier- 30 gr. water
1 pakje vanillesuiker

ingredienten vulling
250 gr. vette platte kaas
2 eieren
klein blikje gecondenseerde melk
1 volle soeplepel vanillebloem (puddingpoeder)
1 pakje vanillesuiker
150 gr. fijne suiker.



Eenvoudige maar lekkere plattekaastaart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gekochte korstdeeg in de beboterde bakvorm leggen en 10 minuten blind bakken (vullen met gedroogde peulvruchten)

Indien je zelf korstdeeg maakt meng je alle ingredienten vlug met de handen door elkaar en laat 1 uur in de koelkast rusten

Bereidingswijze

De platte kaas mengen met de suiker, vanillesuiker, vanillebloem, de melk en de eidooiers.
Het wit van het ei opkloppen en voorzichtig ondermengen.
de vulling in de voorgebakken deegbodem gieten en bakken in een voorverwarmde oven op 200?C gedurende 35 tot 40 minuten (in een warme luchtoven bak je op 180?C)



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matux
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top