1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Parfait van abrikozen

Parfait van abrikozen

Door: will_s

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-12-2004

Ingrediënten 6 personen


500 gram Abrikozen
2 dl sinaasappelsap
150 gram suiker
1 eetlepel citroensap
1 borrelglas Amaretto
? liter slagroom
desgewenst Kaapse kruisbes om te garneren
Voor de saus:
6 eetlepels abrikozenjam
2 dl. sinaasappelsap
2 eetlepels citroensap


Verder heb je nodig


Cakevorm met een inhoud van 1 liter.

Parfait van abrikozen
Parfait van abrikozen

Heerlijk nagerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten.
Doe ze met het sinaasappelsap, 100 gram van de suiker en het citroensap in een steelpan met een dikke bodem,
breng aan de kook en laat met het deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes koken tot de abrikozen gaar zijn.
Schep in die tijd een paar keer om en voeg zonodig een extra scheutje sinaasappelsap toe als het mengsel te droog mocht worden.
Roer de gekookte abrikozen door een fijne zeef en laat afkoelen.
Roer er de amaretto door.
Klop de slagroom bijna stijf met de resterende 50 gram suiker en spatel er de abrikozenpuree door.
Schep het mengsel in een met gladfolie of bakpapier bekleed cakevormpje met een inhoud van 1 liter en zet 1 nacht in de diepvries.

Breng voor de saus de jam met het citroensap en het sinaasappelsap aan de kook.
Roer goed en laat afkoelen.
Roer de saus door een fijne zeef en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.


Zet de parfait circa 20 minuten voor het serveren van de diepvries in de
koelkast. Stort de parfait op een schaal, verwijder het plastic en snijd in
12 plakken. Verdeel de saus over de borden en leg er twee plakken parfait
op.

Serveertip

Garneer desgewenst met een Kaapse kruisbes of nootjes

Bron

?



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top