1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Blanc Manger Kerstpudding

Blanc Manger Kerstpudding

Door: zefke

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-12-2004

Ingrediënten 8 personen


1/2 liter melk, 1/2 liter slagroom, 150 gr bitterkoekjes, zakje vanillesuiker, 22 gram gelatine, 50 gram suiker.


Verder heb je nodig


Pan, zeef, maatbeker, lepel, garde of Mixer, stortvorm.


Heerlijk Kerstpudding met Bitterkoekjes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel de bitterkoekjes in de melk en voeg de suiker toe. Breng de melk onder voortdurend roeren langzaam aan de kook totdat de bitterkoekjes helemaal uit elkaar zijn gevallen. Week ondertussen de gelatine in een bakje lauw water. Neem de pan van het vuur en voeg de gelatine onder goed roeren toe. Zeef vervolgens het mengsel om dikke stukjes bitterkoekjes en evt klontjes gelatine te verwijderen. Laat het mengsel afkoelen of koel het door de pan in een bak met water te zetten. klop ondertussen de slagroom met de vanille suiker totdat deze stijf is. Als het mengsel is afgekoeld kan de slagroom beetje bij beetje eronder geroerd worden. Goed onder elkaar roeren en vervolgens in een stortvorm gieten en stijf laten worden.

Serveertip

De pudding storten en garneren met slagroom en blaadjes chocolade evt een paar aardbeitjes erbij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zefke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top