Paddenstoelen-espresso
- Italiaans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 23-12-2004
Een heerlijke soep van paddestoelen met espresso. Hiermee verras je iedereen!! In 15 min. op tafel
Ingrediënten 4 personen
250 gr. gemengde paddestoelen1 sjalot
1 el boter of margarine
5 dl koksroom
1 dl kalfsfond
1 kopje expresso
1-1,5 tl. bouillonpoeder
peper
1 prei
olie
Benodigdheden
blender of staafmixerevt. 4 espressokopjes
Voorbereiding
paddestoelen en sjalot snijden
prei in lange smalle repen snijden
Bereidingswijze
Boter in pan laten smelten en sjalot glazig bakken. Paddestoelen toevoegen en plm. 4 min. laten meebakken. Room en fond toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel pureren en vervolgens de koffie toevoegen (daarna niet meer laten koken!). Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper.
Verhit een laag olie in een wok of koekepan en frituur hierin de preireepjes 1 a 2 min. Schep de soep in de kopjes en leg op ieder kopje wat gefrituurde prei.
Serveertip
variaties:
- vervang 1 deel room door 1 deel water
- voeg een teentje knoflook toe
- garneer de soep met een mooie paddestoel (shii-take bijv.)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties