Paddenstoelen-espresso

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-12-2004

Een heerlijke soep van paddestoelen met espresso. Hiermee verras je iedereen!! In 15 min. op tafel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. gemengde paddestoelen
1 sjalot
1 el boter of margarine
5 dl koksroom
1 dl kalfsfond
1 kopje expresso
1-1,5 tl. bouillonpoeder
peper
1 prei
olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender of staafmixer
evt. 4 espressokopjes

Voorbereiding

paddestoelen en sjalot snijden
prei in lange smalle repen snijden

Bereidingswijze

Boter in pan laten smelten en sjalot glazig bakken. Paddestoelen toevoegen en plm. 4 min. laten meebakken. Room en fond toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel pureren en vervolgens de koffie toevoegen (daarna niet meer laten koken!). Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper.

Verhit een laag olie in een wok of koekepan en frituur hierin de preireepjes 1 a 2 min. Schep de soep in de kopjes en leg op ieder kopje wat gefrituurde prei.

Serveertip

variaties:
- vervang 1 deel room door 1 deel water
- voeg een teentje knoflook toe
- garneer de soep met een mooie paddestoel (shii-take bijv.)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten