1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Overheerlijke paddenstoelenespresso

Overheerlijke paddenstoelenespresso

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-12-2004

Ingrediënten 4 personen


250 gr. gemengde paddestoelen
1 sjalot
1 el boter of margarine
5 dl koksroom
1 dl kalfsfond
1 kopje expresso
1-1,5 tl. bouillonpoeder
peper
1 prei
olie


Verder heb je nodig


Staafmixer of blender
evt. 4 expressokopjes


Een hele bijzondere paddenstoelensoep. Ook nog eens makkelijk te bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Paddestoelen en sjalot snijden. Boter in pan laten smelten en sjalot glazig bakken. Paddestoelen toevoegen en plm. 4 min. laten meebakken.
Room en fond toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel pureren en vervolgens de koffie toevoegen (daarna niet meer laten koken!).
Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper.
Snijd de prei in lange smalle reepjes. Verhit een laag olie in een wok of koekepan en frituur hierin de preireepjes 1 a 2 min.
Schep de soep in de kopjes en leg op ieder kopje wat gefrituurde prei.

Serveertip

Garneer de soep met een mooie paddestoel (bijv. shiitake)
Evt. kun je een teentje knoflook toevoegen aan de soep.
Evt. kun je een deel room vervangen door een deel water of melk (dan wordt ie iets lichter)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top