1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Rollade
  5. Shoarma rollade

Shoarma rollade

Door: vanhooidonk

  • Internationaal, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-12-2004

Ingrediënten


Varkensrollade en shoarma kruiden. Margarine/olijfolie.
Voor de knoflooksaus : mayonaise, olijfolie en knoflookteentjes.
Voor (eventueel ook) de paprikasaus : zie onderstaand.


Verder heb je nodig


Braadpan. Kom om de saus in te mengen. Knoflookpers.


Heel simpel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het is zo simpel : koop een varkensrollade en wrijf die om en om goed in met shoarmakruiden en laat dat intrekken : wat mij betreft zo'n 3 uur tot langer (nacht).

Bereidingswijze

Smelt margarine met wat olijfolie en braadt hierin de met shoarmakruiden ingetrokken rollade mooi om en om mooi dicht en bruin. Haal daarna de rollade uit de pan en voeg een scheutje (heet) water toe om te blussen. Rollade terug in de pan en op laag vuur langzaam laten garen. Bij 1,5 kilo ca. 2 uur, anders iets minder of juist meer. Daarna de rollade af laten koelen en in plakken snijden.

Serveertip

Serveren met knoflooksaus en (/of eventueel ook nog) een paprikasaus. Wat de paprikasaus betreft : er staan er verschillende op smulweb. Ik koos zelf de laatste keer voor de 'warme' van roxy-floxsy en die smaakte er goed bij. Voor de knoflooksaus gewoon wat mayonaise met wat teentjes (door de pers) vermengen met olijfolie tot een lekkere lobby achtige saus ontstaat (gewoon zelf even proeven). Bepaal zelf hoe sterk je dit wil hebben. Is fantastisch gerecht, vooral bij buffet, brunch en/of borrel avond zoals Oud en Nieuw (of aangekleed feest). Geef er eventueel wat opengesneden stukjes pita/shoarma broodjes bij (krijg je soort broodje warm vlees). En bij een buffet is er ook wel altijd wat salade.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vanhooidonk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top