knoflookgarnalen

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Knoflookgarnalen.
In de oven en zo klaar!
Heel je huis ruikt ernaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
24 grote,ongekookte garnalen.
6 tenen knoflook,geperst.
1-2 kleine rode pepers,fijngehakt.
250 ml olijfolie.
60 gr boter.
2 el gehakte peterselie.
zout en peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de garnalen en maak ze schoon.Laat de staart er aan zitten.Verwarm de oven voor op 220 graden.Doe de knoflook en de peper in vier (gietijzeren) gratineerschaaltjes.Verdeel de olie en de boter over de schaaltjes.

Zet de schaaltjes op een bakplaat in de oven en laat ze ongeveer 6 minuten warm worden,totdat de boter is gesmolten.

Verdeel de garnalen over de schaaltjes(ga hierbij voorzichtig te werk zodat u zich niet brandt aan de hete olie)en bak ze ongeveer zeven minuten totdat de garnalen roze en gaar zijn.Bestrooi met peterselie en wat zout en peper en dien onmiddelijk op met knapperig brood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zusvanwim avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten