1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Pletskeskoek

Pletskeskoek

Door: stray

  • Regionaal, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2004

Ingrediënten


250 Gram boter
500 Gram poedersuiker
4 eieren
droge kermis koekjes (die langwerpige zonder suiker)

Hagelslag om t af te maken


Verder heb je nodig


Mixer
smeermes
Mengkom


Heerlijke koek eenvoudig te maken en een ware must met kerst in mijn familie (ook door het jaar heen heel lekker natuurlijk )

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten klaar

Bereidingswijze

Doe de boter samen met de eieren in een mengkom en mix deze tot een glad mengsel. Voeg nu de poedersuiker toe. Meng tot je een mooi glad mengsel hebt.

Leg nu 9 koekjes op een schaal op deze wijze
- - -
- - -
- - - Smeer daar een flinke laag van t mengsel overheen en plaats de volgende rij koekjes in de andere weg dus zo
| | | |
-------
| | | | In het midden moet u de koekjes breken om het passend te maken, ga zo door tot u geen beslag meer over heeft en de laatste beslaglaag bovenop ligt (dus geen koekjes meer eropleggen) Strooi daar de hagelslag overheen. Zet dit 2 dagen weg t liefst in een schuur of kelder (het beslag moet namenlijk ook in de koekjes trekken en deze zacht maken)

Ik zou zeggen veel plezier met maken en laat t smaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stray
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top