1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Chocoladetaart
  6. Scocolweelde (chocoladetaart)met schuimkoptaart

Scocolweelde (chocoladetaart)met schuimkoptaart

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-12-2004

Ingrediënten 6 personen


225 gram volkerenbiscuits
125 gram boter
vulling

25 gram suiker
25 gram bloem
2 afgestreken tl maizena
2 grote eierdooiers
3 dl melk
25 gram suiker
125 gram fijngehakte pure chocolade
2 tl rum
schuimkop
2 grote eiwitten
100 gram basterdsuiker
Kaneel



Heerlijk chocolade taart met schuimkop van eiwitten met suiker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel de biscuits zeer fijn.
Smelt de boter en roer de kruimels erdoor. Druk het mengsel in de vorm van een taartbodem in een ingevette ovenschaal van 20 cm doorsnee.
Roer suiker. Bloem, maizena aan met de eidooiers en een scheutje melk. Zet de rest van de melk op.
Giet het papje van het vuur bij de hete melk,en klop goed door, Zet nog even op, al roerend tot de vla indikt.
Roer de boter, de chocolade en desgewenst de rum erbij. Klop tot de massa glad oogt en giet deze dan in de taartbodem. Zet het geheel in de koelkast.

Maak een half uur voor het opdienen de schuimkop. Klop daartoe de eiwitten stijf Voeg met halve theelepels de helft van de suiker onder het kloppen toe,
Voeg de rest van de suiker toe en klop nog even goed door
Strijk de schuimmassa over de taart uit en trek er kringels in met een lepeltje.
Bak de schuimkop 3-5 minuten uit de oven tot ze goudbruin kleurt.
Strooi er nog wat gemalen kaneel door.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top