Runderlapjes uit de oven

  • Engels, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-12-2004

Ditis weer een heel andere manier van rundvlees klaarmaken.Het heeft wel wat weg van onze runderlapjes, maar natuurlijk worden ze in de oven bereid. In Engeland wordt het vlees door de slagers op een andere manier gesneden voor dit recept is het beste om runderbraadlappen te nemen of ander mager rundvlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg runderlappen*zout* peper* 1 eetlepel bloem* 1 grote ui* 3/4 deciliter donker bier (stout)* 3/4 dl port* 2 eetlepels mushroomketchup (indien niet verkrijgbaar gebruik je 1 eetlepel Worcestershiresauce en 1 eetlepel gewone ketchup, het is heel anders dan de Mushroomketchup maar ik heb dit ook uitgeprobeerd en de smaak is prima!)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wijde lage ovenschaal* Of een slowcooker (crockpot)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150ºC* Wrijf het vlees in met zout, peper en bloem en leg het in de ovenschaal* Snijd de ui in ringen en verdeel deze over het vlees* Roer het bier, de port en de ketchup door elkaar en schenk dit mengsel over het vlees*.
Voor de slowcooker, mijn slowcooker mag ik niet voorverwarmen maar dat is heel verschillend. Doe alles zoals boven omschreven in de slowcooker (dus niet eerst braden!)

Bereidingswijze

Dek de schaal af met een goed passende deksel of aluminiumfolie*Schuif de schaal in de oven en stoof het vlees in ca. 3 uur heel zachtjes gaar. OF

Zet de slowcooker aan en laat hem uren aanstaan. Check af en toe!

Bron

Recept uit Engelse Country keuken

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en gebakken champignons.

Laatste reacties

Sybyle avatar
Sybyle 01-12-2014

Weer een heerlijk recept van jou gevonden! Ik heb Runderlapjes nog nooit op deze manier klaar gemaakt en ben heel benieuwd naar het resultaat maar het klinkt goed!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 03-05-2011

Louise, dat ziet er erg lekker uit. De volgende week ga ik naar London en als ik het vind breng ik een fles mushroom ketchup mee terug. Als ik het gemaakt heb laat ik je iets weten. Bedankt, Margrit

jolijt1 avatar
jolijt1 08-10-2009

Heerlijk recept, zou het graag eens met de mushroomketchup willen maken. Helaas na lang zoeken nog steeds niet gevonden in Nederland. Groetjes Annelies

jokewvg avatar
jokewvg 28-12-2004

MMMMMM heerlijk. Groetjes Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten