100 g extra bittere chocolade125 ml slagroom2 eierdooiers1 el poedersuiker1 el creme de cacao (Gall & Gall)4 chocoladesticks.
Kompanhoutenlepelkopjes
Lekker (enigzins klassiek) met chocolade
Chocolade in stukjes breken boven hittebestendige kleine kom.
Kom in pan met kokend water hangen (bodem van kkom mag die van de pan niet raken). Chocolade langzaam laten smelten, af en toe roeren.In steelpan slagroom aan de kook brengen. Vuur laag zetten. Dooiers met scheutje warme room in kom losroeren. Dooiermengsel in steelpan schenken en met houten lepel door slagroom roeren. Mengsel al roerend zachtjes verwarmen, tot room gaat binden (mengsel 'hangt' dan aan de bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar). Pan onmiddelijk van vuur nemen.Gesmolten chocolade door roommengsel scheppen. Poedersuiker en likeur erdoor roeren. Chocolademengsel in koffiekopjes schenken en laten afkoelen. Afgedekt in koelkast zetten.
Kopjes chocoladecreme minstens halfuur voor serveren uit koelkast nemen. Chocoladesticks erin steken.Ook andere likeuren smaken lekker in dit recept. Maak de chocolade creme bijvoorbeeld met sinaasappel-, koffie-, of amandellikeur, of roer er kirsch door.
tina1951 21-05-2006
Deze meegenomen oke.
Gr MARIAN