1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Chocoladecreme

Chocoladecreme

Door: arankaalbertine

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-12-2004

Ingrediënten 2 personen


100 g extra bittere chocolade125 ml slagroom2 eierdooiers1 el poedersuiker1 el creme de cacao (Gall & Gall)4 chocoladesticks.


Verder heb je nodig


Kompanhoutenlepelkopjes


Lekker (enigzins klassiek) met chocolade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Chocolade in stukjes breken boven hittebestendige kleine kom.

Bereidingswijze

Kom in pan met kokend water hangen (bodem van kkom mag die van de pan niet raken). Chocolade langzaam laten smelten, af en toe roeren.In steelpan slagroom aan de kook brengen. Vuur laag zetten. Dooiers met scheutje warme room in kom losroeren. Dooiermengsel in steelpan schenken en met houten lepel door slagroom roeren. Mengsel al roerend zachtjes verwarmen, tot room gaat binden (mengsel 'hangt' dan aan de bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar). Pan onmiddelijk van vuur nemen.Gesmolten chocolade door roommengsel scheppen. Poedersuiker en likeur erdoor roeren. Chocolademengsel in koffiekopjes schenken en laten afkoelen. Afgedekt in koelkast zetten.

Serveertip

Kopjes chocoladecreme minstens halfuur voor serveren uit koelkast nemen. Chocoladesticks erin steken.Ook andere likeuren smaken lekker in dit recept. Maak de chocolade creme bijvoorbeeld met sinaasappel-, koffie-, of amandellikeur, of roer er kirsch door.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top