1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Reerug met gevulde appels

Reerug met gevulde appels

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-12-2004

Ingrediënten 2 personen


1 reerug *
zout *
peper *
50 gram gerookt spek *
boter *
2 tomaten *
soepgroenten *
jeneverbessen *
kruidnagels *
3 laurierbladen *
1 dl karnemelk *
1 dl room *
sap van 1 citroen *
1 glas rode wijn.
4 halve appels
250 gram bosbessen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal het vlies van de reerug, kruid hem met zout en peper.
Bak hem in de hete oven.
Leg de reepjes spek op het vlees en smoor het in 60 minuten gaar, samen met de halve tomaten, de soepgroenten, de kruiden en
1 dl karnemelk.
Voeg de room, het citroensap en de rode wijn toe.
Laat het vlees hierin nog 10-15 minuten op een klein vuur trekken.
Leg de reerug op een schaal en geef de gezeefde saus er apart bij.
Vul halve appels met bosbessen voor de garnering.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kok.v.2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kok.v.2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top