1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Hete bliksem
  5. Hete bliksem met..

Hete bliksem met..

  • , Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappels
500 g zoete appels ( Elstar )
500 g zure appels ( Goudreinet )
zout 2 uien
zonnebloemolie
150 g rookkaas
peper
1 zure appel
8 tot 10 groenteballetjes



Hete bliksem met rookkaas en krokante groenteballetjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels, snij ze in vieren. Schil de appels, snij ze in parten,
haal de klokhuizen eruit. Zet aardappels en appels samen op in een bodempje
water met zout. Fruit de gesnipperde uien in olie geel en glazig, strooi er
zout over. Ontvel de rookkaas en snij in dobbelsteentjes. Stamp de gare
aardappels en appels door elkaar, roer er de kaas door en breng verder op
smaak met een snufje peper. Hou het gerecht warm. Schil en boor de appel,
snij hem in vier plakken. Bak ze op laag vuur tot ze zacht zijn. Bak de
groenteballetjes krokant in wat boter of olie. Serveer de hete bliksem op
een verwarmde schaal. Leg de gefruite ui in het midden en leg de
groenteballetjes er omheen met daarop de gebakken appel.

Serveertip

Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top