Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Taart
  6. Kwark griesmeel taart

Kwark griesmeel taart

Door: bonono

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-12-2004

Ingrediënten 8 personen


2 verkruimelde beschuiten 4 eieren 125 gram zachte boter 375 gram magere kwark 75 gram griesmeel 250 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 75 gram rozijnen slagroom 2 dl. bessensap


Verder heb je nodig


Springvorm 20 cm. doorsnee


Heerlijk tijdens koude dagen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 220 C. Bodem van ingevette springvorm met beschuitkruim bestrooien. Eieren splitsen. Eiwitten stijf kloppen. Eidooiers loskloppen en mengen met boter, kwark, griesmeel, suiker en vanillesuiker. Eiwitten door dooiermengsel spatelen. Rozijnen toevoegen en mengsel in vorm schenken. Taart in het midden van de oven ca. 20 minuten bakken. Oven terugschakelen naar 160 C. en taart nog ca. 1 1/2 uur bakken tot mengsel gestold is. Taart warm of koud serveren met lobbig geslagen slagroom en warm bessensap.

Serveertip

Om te voorkomen dat de bovenkant van de taart te donker wordt kun je tijdens het afbakken op 160 C. aluminiumfolie (matte kant naar boven) over de taart leggen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonono
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top